NWWI Taxatie

NWWI Taxatie

Het validatie-instituut (NWWI) valideert (keurt) taxatierapporten van woningen van aangesloten taxateurs en ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld.

U krijgt zo een  helder, betrouwbare en objectief mogelijke woningtaxatie die inzicht geeft in de wijze waarop de getaxeerde marktwaarde tot stand is gekomen.

Uitleg gevalideerd taxatierapport (video).

 

Valideren.

Voor de financiering van een hypotheek is vaak een “gevalideerd” taxatierapport verplicht.

Valideren betekent in deze dat wordt gecontroleerd of de taxateur én zijn taxatierapporten voldoen aan de daarvoor opgestelde strenge kwaliteitseisen.

Door het valideren gaat het bij een taxatierapport echt om de onderbouwing van de marktwaarde en is het taxatierapport meer dan alleen een administratieve noodzakelijkheid voor de haalbaarheid en acceptatie van een hypotheek.

 

Hoe werkt het?

Als register  taxateur werk ik binnen een vastgesteld werkgebied; Regio Maastricht met een straal van 20 km hemelsbreed gemeten vanuit Bunde, mijn kantooradres.

Na acceptatie van de opdracht neem ik contact op met de verkoper of verkopend makelaar voor het maken van een opname afspraak.

Daarna maak ik het gevalideerd taxatierapport op en verklaar hierin op basis van mijn eigen expertise én lokale kennis hoe de marktwaarde tot stand is gekomen.

U ontvangt het gevalideerde taxatierapport volledig automatisch per e-mail.